DOELGROEPEN

Doelgroepen

Naast onderstaande specifieke doelgroepen, kan iedereen met klachten ter hoogte van de voet, enkel, knie, heup of lage rug bij de podoloog terecht. Mogelijke pathologieën alsook de oorzaak en behandeling ervan kunt u hier vinden.
  KINDEREN

   

  Als u zich zorgen maakt over het stappatroon van uw kind, kan het nuttig zijn om uw kind preventief te laten screenen. De podoloog kan zonodig gericht schoenadvies geven of uw kind doorverwijzen naar een andere paramedicus. Podologische zolen worden pas vanaf een leeftijd van zes jaar overwogen. Voordien zijn kindervoeten nog in volle ontwikkeling en heeft een kind nog geen volwassen gangpatroon. 
  SPORTERS

   

  Mensen die op recreatief of professioneel niveau sporten, kunnen vroeg of laat overbelasting letsels ter hoogte van de voet, knie, heup of lage rug oplopen. Aan de hand van een klinisch/biomechanisch onderzoek en ganganalyse tracht de podoloog de oorzaak van de klacht(en) te achterhalen. Indien nodig wordt er schoenadvies gegeven, worden er podologische zolen vervaardigd of wordt er doorverwezen naar een andere (para)medicus.

     DIABETESPATIËNTEN

   

  Diabetespatiënten hebben een verhoogd risico op voetproblemen. Om ernstige complicaties te voorkomen, wordt een jaarlijkse screening aangeraden. Er wordt gescreend op neuropathie, vasculopathie en beperkte beweeglijkheid van de gewrichten. Indien nodig kan er een podologische voetverzorging uitgevoerd worden, schoenadvies gegeven worden en tips ter preventie van wonden gegeven worden.

     REUMAPATIËNTEN


  Bij reumapatiënten verandert de vorm van de voet ten gevolge van ontstekingsprocessen in- en rond de voetgewrichten. Hierdoor kan het stappatroon veranderen en kunnen er drukplekken en eeltvorming ontstaan. Een podoloog kan de eelt verwijderen, de drukplekken ontlasten aan de hand van vilt- of siliconetherapie en het stappatroon corrigeren aan de hand van podologische zolen. 

   

  PODOLOGIE HEUVELLAND

  Sint-Medardusplein 13, bus 0002

  8953 Wijtschate


  0493 60 26 42

  info@podologieheuvelland.be